Україна єдина від 1919 року

2017-01-20

/Files/images/2016-2017nr/IMG_8834.JPG

Україна єдина від 1919 року

Символічну стрічку єдності зав’зали студенти КВНЗ КОР «Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва» та учні Стрітівської ЗОШ I-II ступенів під час заходу, присвяченого Дню Соборності України, «Зав’яжімо стрічку єдності від Донбасу до Галичини».

Свято відбулося в урочистій атмосфері. Ведучі ( Валерія Єрмолаєва та Богдан Шмітько) за допомогою відео відтворили для присутніх хронометраж подій 1918-1919 років. Хоча декларація про злуку так і не була втілена в життя, та українці показали, що, незважаючи на століття перебування під владою різних держав, вони єдиний народ, який хоче жити у самостійній соборній державі.

Учні 8 класу підготували інсценізацію «Єдина Україна». На захід завітали Західна Україна та Східна Україна, які розповіли про красу рідної землі, та зазначили, що пишаються своєю національністю та своїми людьми. Далі з’явилася Чорна Сила, яка хотіла знищити дівчат-українок, та мужні і сміливі патріоти відстояли суверенність рідної землі – перемогли поневолювачів.

/Files/images/2016-2017nr/IMG_8823.JPG

Учні 5 класу прочитали поетичний етюд з побажаннями вічного життя і слави Українській державі. Свої пісні глядачам дарували студенти Катерина Мельник, Андрій Міцай, Анжела Заїкіна та учні Каріна Колосовська, Анна Мельник і учні 6 класу. Танцювальний колектив «Первоцвіт» подарував присутнім хореографічну композицію «Моя Україна».

Завершилася зустріч молитвою-зверненням до Бога захистити «коханий край».

Щиро віримо, що всі учасники та глядачі свята зрозуміли головну ідею заходу – ТІЛЬКИ РАЗОМ ЗБЕРЕЖЕМО НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.

Ніна Громадська, культорганізатор

Кiлькiсть переглядiв: 132