Жнива скорботи

2017-11-24

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_0533.JPG

Жнива скорботи

Голодомор 1932 – 1933 рр. став для українців найбільшою трагедією і найтяжчим злочином проти цілого народу. Упродовж десятиріч підручники історії, засоби масової інформації не друкували жодного рядка про голодний 1933 рік — один з найстрашніших злочинів сталінщини проти власного народу. Злочину, перед яким здригається світ, і який намагались приховати в країні, що його породила. Про страшне лихо не дозволялося відкрито говорити, навіть згадувати в офіційних документах. Проте в пам'яті очевидців тих жахливих років, свідків, яких щодня стає менше й менше, пам'ять про голод про померлих рідних і близьких довіку закарбувалася.

Студенти КВНЗ КОР «Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва» та учні 9 класу Стрітівської ЗОШ I-II ступенів пригадали страшні сторінки історії України та переглянули відеоматеріали зі спогадами очевидців під час години пам’яті «Жнива скорботи», присвяченій Пам’яті жертв голодомору.

Сьогодні ми прагнемо чесно і гласно прочитати цю трагічну смертну історію українського народу, робимо спробу визначити міру вини тодішнього керівництва країни, керівництва республіки в цілому і кожного зокрема. Цього вимагає правда історії, наш час. Лише з врахуванням минулого, в тому числі і тих драматичних подій, що дав нам 1933 рік, ми можемо йти в майбутнє.

Кiлькiсть переглядiв: 146