Шевченко - наш. Він для усіх століть...

2018-03-16

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_1171.JPG

«Шевченко - наш. Він для усіх століть...»

Захід під такою назвою було проведено у Стрітівській ЗОШ I-II ступенів та у КВНЗ КОР «Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва» у рамках Шевченкового березня. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Святково прикрашена зала, у центрі портрет Тараса Шевченка, а дівчата зі свічками в руках читають «Молитву до Тараса».

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну. Учні 9 класу продовжили цю тему у своїй літературно-музичній композиції «Люби Україну серцем!».

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_1153.JPGЛітературно-музична композиція "Люби Україну серцем"

Діти наголосили на головній ідеї сьогодення – головне для матері-України, щоб її доньки – Правобережна і Лівобережна - завжди були разом і творили майбутнє на рідній землі:

«В своїй хаті своя правда,

І сила, і воля».

Учні 6-7 класів у своїй декламації «Вогонь поезії Тараса» ще раз довели, що Шевченко - духовний символ України, наш великий сучасник. До нових і нових поколінь він приходить разом із усвідомленням ними дійсності.

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_1145.JPGДекламація «Вогонь поезії Тараса»

Український народ свято вшановує пам'ять свого безсмертного пророка, поета. Линуть над світом вірші та пісні, написані Шевченком. Свої ж пісні на слова Тараса Шевченка нам дарували студенти КВНЗ КОР «Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва» Святослав Грицак («Зоре моя вечірняя»), Марина Негреба («Полюбила чорнобрива»), Марія Трохименко («Така її доля»).

Учень 9 класу Валентин Терещенко зіграв на сопілці мелодію «Думи мої, думи мої».

Величний образ Кобзаря постає у нових ліричних творах поетів та душах сучасників. Звисока споглядає Тарас на свою Україну. Бо безсмертна слава народного поета-патріота.

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_1147.JPGМарина Негреба «Полюбила чорнобрива»

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_1149.JPGВалентин Терещенко «Думи мої, думи мої»

Кiлькiсть переглядiв: 147