«В моїм серці – Україна»

2015-02-06

/Files/images/2014-2015nr/IMG_1420.JPG

«В моїм серці – Україна» - під такою назвою пройшов тиждень початкових класів. У день відкриття тижня школа розцвіла барвами вишиванок, віночків та стрічок. Після внесення прапора та виконання Гімну України учні декламувалаи вірші про свою Батьківщину, про рідну мову, про любов до свого рідного краю. З дитячих вуст проникливо прозвучали рядки молитви:

Я здійму до неба крильця-рученята,

Помолюсь за маму, помолюсь за тата,

За сестру, за брата, за усю родину

І за рідну неньку-Україну.

Наступний день був присвячений прислів’ям, приказкам, загадкам про Україну, про народні символи. А як засвітились очі школяриків, коли настав день ігор. Гра «Хто знає найбільше назв міст» збагатила знання дітей про міста України, а гра «Думаємо про рідну землю» спонукала дітей зробити висновок, в яких ситуаціях людина любить свою Батьківщину, а в яких ні. Цікаво пройшла гра «Сонце Вітчизни», в якій дівчатка і хлопчики перераховували все найкраще, що подарувала їм Вітчизна і малювали відповідно свій промінчик від сонечка. І засяяло сонечко стількома промінцями, скільки хорошого перерахували діти. Третього дня учні відповідали на запитання вікторини «Моя Україна» і розгадували кросворди. Пройшла виставка малюнків «Де найкраще місце на землі?» Останній день тижня був присвячений пісні про Україну, про рідну землю.

Підсумок тижня – це впевненність у тому, що свою Батьківщину діти люблять і хочуть, щоб вона була такою, якою вони зобразили її у своїх малюнках. Всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної та квітучої держави.

Кiлькiсть переглядiв: 118