Батьківщину, як матір, дає доля

2015-03-09

/Files/images/2014-2015nr/IMG_5325.JPG Хореографічний колектив «Первоцвіт»

«Батьківщину, як матір, дає доля»

Саме під такою назвою відбувся виховний захід, який підготувала молодь Стрітівки – студенти Стрітівського педагогічного коледжу кобзарського мистецтва та учні Стрітівської ЗОШ. Зустріч складалася з чотирьох блоків.

«Україна – рідний край». Учні 3 та 4 класів виконали пісню про Україну, а Назарій Лаганович звернувся у пісні-молитві до Бога, щоб дарував нашій неньці кращу долю і простив всі гріхи її народу. Шестикласники закликали до національної свідомості читанням патріотичної поезії, а хореографічний колектив «Первоцвіт» довів всім, що говорити про Україну і не затанцювати – просто неможливо, і подарував присутнім свою «Червону калину».

«Я – жінка. Я – Богом запалена свічка…». Це відділення розпочалося одвічним діалогом між чоловіком і жінкою – хто ж все таки творить історію (студенти Катерина Мельник та Дмитро Кузьмич). Студенти I курсу та учні 7 класу розповіли про призначення жінки на землі. А Каріна Колосовська заспівала пісню про жіночу долю «Цвіте терен». Приємно і тепло звучали на сцені слова мами Миколенко Надії Іванівни під час розмови із сином Ігорем про мамину любов.

«Де мати посіє, там стелиться ласка». Цю частину заходу готували учні початкової школи. Вони дарували своїм мамам і бабусям пісні та слова вдячності.

«Жінки шкільні чудові та вродливі!». Разом з теплими привітаннями присутні отримали велику насолоду від пісень «Мама» (6 клас), «Не обижайте близких» (Катерина Мельник), «Сто відсотків щастя» (Катерина Мельник та Вікторія Гишко). «Первоцвіт» подарував всім жінкам-працівникам запальний «Рок-н-рол».

Батьківщину, як і матір, ми не обираємо. Але ми обираємо той шлях, яким будемо рухатися протягом життя. Дай, Боже, щоб кожен з нас ішов вперед стежкою людяності, справедливості, совісті, стежкою, яку кожному з нас заповідала мама.

Кiлькiсть переглядiв: 103