• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В своїй хаті своя й правда. І сила, і воля

В своїй хаті своя й правда. І сила, і воля

2015-02-25

/Files/images/2014-2015nr/IMG_5256.JPG

В своїй хаті своя й правда.

І сила, і воля

Актуально сьогодні звучать слова Тараса Григоровича Шевченка. Він був державником, старався розбудити свідомість нації, допомогти їй збагнути, що без України навіть найталановитіші не позбудуться статуса малороса і раба. Кобзар свідомо вибрав мученицький шлях і українську Голгофу.

Студенти Стрітівського педагогічного коледжу кобзарського мистецтва та учні Стрітівської ЗОШ підготували виховний захід «Тарас Шевченко – великий син свого народу». Зустріч розпочали учні початкової школи, які повернули глядачів у роки життя поета. Вони не лише нагадали про життєвий і творчий шлях поета, а й відзначили його вагомий внесок у світову літературу.

Далі перед глядачами раптово з’явився сам малий Тарасик та його товариш, які розмовляли про свою майбутню долю (учні 6 класу Назарій Лаганович та Олександр Ставірський). Старий козак (студент II курсу Андрій Міцай), який втрутився у їхню розмову, повідомив, що один із них напише «Кобзар» - Євангеліє від Тараса. І цим словом врятує народ від німоти.

Образ Шевченкових ліричних героїнь чудово зіграли студентка Катерина Мельник та учениця 8 класу Вікторія Гишко (Катерина). «Реве та стогне Дніпр широкий» могутньо і водночас чарівно прозвучало у виконанні студентів II курсу Катерини Мельник, Лесі Дячук та Вікторії Гишко у супроводі бандури Андрія Міцая. По-новому зазвучала всім відома пісня «Зоре моя вечірняя» у виконанні студента IV курсу Дмитра Романчука. Ведучі заходу Анастасія Калинчук та Дмитро Кузьмич переглянули сторінки історії життя поета та спогади сучасників. Учні 6 класу Каріна Колосовська та Анна Мельник виконали пісню «Паралельні світи» (дівчатка отримали на районному конкурсі, присвяченому Шевченківським дням, почесне III місце за цей номер). Традиційно, зустріч закінчилася «Заповітом» у виконанні Олександра Ячинця.

Кiлькiсть переглядiв: 107