Пам’ятаємо! Перемагаємо!

2015-05-11

/Files/images/2014-2015nr/IMG_5703.JPG Подвиг не має забуття

Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. Учні Стрітівської ЗОШ I-II ступенів підготували заходи на відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Протягом тижня відбулися години-реквієм «Мужність і відвага крізь покоління» та «Нездоланність українців – гідність держави», а також конкурс малюнків «Життя заради України: нам є чим пишатися (1939–1945)».

8 травня відбувся виховний захід «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!». Учні та вчителі вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також провели паралелі з сучасними захисниками нашої держави, які гідно несуть службу в лавах Збройних Сил України.

9 травня патріотична молодь Стрітівського педагогічного коледжу кобзарського мистецтва разом з учнями Стрітівської ЗОШ підготували мітинг-реквієм «Подвиг не має забуття» біля меморіального комплексу у Стрітівці. /Files/images/2014-2015nr/IMG_5692.JPG

Діти перегорнули трагічні і водночас героїчні сторінки Другої світової війни. Нагадали присутнім стрітівчанам і гостям зустрічі «ціну» війни – реальні людські та матеріальні втрати України в результаті Другої світової війни. Пригадали поіменно не лише воїнів Другої світової війни, а й учасників АТО. На учасниках заходу рясніли власноруч виготовлені маки як символ пам’яті жертв війни. Учасники заходу свої творчі виступи підготували в ім’я пам’яті, порозуміння та перемоги. Пам’ять робить нас сильнішими і застерігає від помилок у майбутньому. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає рідну землю, завжди перемагає.

Ніна Громадська,

вчитель української мови й літератури

Кiлькiсть переглядiв: 99