• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Загальношкільні батьківські збори "Взаємодія школи і сім’ї у вихованні особистості"

Загальношкільні батьківські збори "Взаємодія школи і сім’ї у вихованні особистості"

2017-03-24

/Files/images/2016-2017nr/Безымянный.jpg

Одне з головних завдань вчителів та адміністрації школи у роботі з батьками – допомогти їм краще зрозуміти свою дитину, її внутрішній світ, її інтереси та захоплення. Саме тому, 24 березня 2017 року в Стрітівській ЗОШ І-ІІ ст. відбулися загальношкільні батьківські збори «Взаємодія школи і сім’ї у вихованні особистості». Розпочалися батьківські збори шкільним фестивалем «Юні таланти Стрітівки». Саме на цьому фестивалі для батьків учні намагалися якомога більше розповісти про своє життя в школі, про нові таланти, захоплення. Всі учасники фестивалю отримали подяки.

/Files/images/2016-2017nr/IMG_219251.JPG

Із вступним словом до батьків звернулася директор школи Лаганович Н.Я. Наталія Ярославівна привітала всіх присутніх та ознайомила з порядоком проведення зборів.

Фельшер ФАПу с. Стрітівка Литвин О.І. ознайомила батьків з результатами медичного огляду учнів, які організував КЗ «ЦПМСТД Кагарлицького району» Стайківська АЗПСМ. Оглянуто 33 учні школи. Олена Іванівна наголосила, що незадовільний стан здоров’я учнівської молоді зобов'язує батьків:

- проходити разом з дітьми щорічний профілактичний медичний огляд;

- спонукати батьків уважно ставитися до здоров’я своїх дітей;

- самим дотримуватися здорового способу життя й виховувати в дітей його навички;

- підтримувати тісні контакти з лікарем із питань стану здоров’я дітей.

Директор школи Лаганович Н.Я. повідомила про:

- результати моніторингу навчальних досягнень учнів школи за І семестр 2016-2017н.р.;

- порядок переведення та випуск учнів (вихованців);

- підготовка та проведення у 2017 році державної підсумкової атестації в 4, 9 класах;

- результати перевірки стану ведення щоденників;

- захист неповнолітніх від негативних інформаційних впливів та попередження суїцидальних проявів серед учнівської молоді;

- попередження нещасних випадків серед учнів у навчально-виховному процесі та побуті;

- стан харчування дітей в школі та шляхи його покращення.

З метою профілактики суїцидальної поведінки у дітей, директор школи Лаганович Н.Я., фельдшер ФАПу Литвин О.І. провели бесіду з батьками. Директор школи наголосила на актуальності проблеми, створення безпечного інтернет-середовища для дітей в контексті поширення так званих «груп смерті» у соціальних мережах. Наталія Ярославівна у своєму виступі приділила увагу особистісним та психологічним аспектам суїцидальної поведінки підлітків, профілактиці подібних девіацій. Під час зборів батьки розширили свої знання про причини, ознаки та характер підліткового суїциду, дізналися про ігри та інтернет-спільноти, що становлять загрозу для життя підлітків. На завершення, батьки отримали пам’ятки «Запобігання формування у дітей суїцидальних намірів».

/Files/images/2016-2017nr/IMG_9253.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 149